Alexander De Becker | Bellaw
Foto Alexander k

Alexander De Becker

Loopbaan

Alexander De Becker is licentiaat (2000) en doctor op proefschrift (2006) in de rechten.

Alexander De Becker is thans professor aan de Universiteit Gent, waar hij sinds 2017 aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid doceert, waaronder het vak arbeidsrecht en werken bij de overheid in respectievelijk de bachelors- en de masteropleiding.

In 2007 werd hij voor het eerst advocaat aan de balie te Brussel.

Alexander De Becker doceerde en verrichte onderzoek aan tal van buitenlandse universiteiten waaronder de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit Leiden, de Universiteit van Oxford en de Universiteit van Turijn.

Praktische informatie

Alexander oefent het beroep van advocaat uit onder de vorm van de burgerlijke bv Alexander De Becker. De zetel van die vennootschap is gevestigd te 1730 Asse, Potaarde 67.

alexander.debecker@bellaw.eu

ondernemingsnummer: 0821.093.914

LinkedIn

Ervaring

Alexander De Becker heeft meer dan twintig jaar ervaring in het bestuursrecht en het arbeidsrecht, zowel in de hoedanigheid van professor sociaal- en bestuursrecht als in die van advocaat.

Als advocaat heeft hij ervaring met en treedt hij op voor alle arbeidsrechtelijke rechtsinstanties alsook voor de Raad van State en het Grondwettelijk Hof.

Naast procedures heeft hij ervaring in het opstellen van regelgeving en in het opstellen van wetenschappelijk doordachte analyses op het snijpunt van het bestuurs- en het arbeidsrecht. Die opdrachten bezorgen hem veel werkvreugde.

Hij treedt regelmatig op als adviseur van andere advocaten. Hij werkt daarbij graag samen met andere, vaak jongere confraters.

Talen

Nederlands, Frans, Engels, Zweeds, Italiaans met noties van het Deens en het Spaans.