Sociaal rechtadvocaat Gent | Bellaw
Over Ons

Sociaal rechtadvocaat in Gent

Bij advocatenkantoor Bellaw uit Gent kunt u terecht voor professionele hulp van een sociaal rechtadvocaat en een sociaal strafrechtadvocaat. Het is een sociaalrechtelijk advocatenkantoor te Gent gespecialiseerd in alle rechtsdomeinen, met uitzondering van het strafrecht. Dankzij de mix van jonge gezichten en de tientallen jaren ervaring van onze senior advocaten, bieden we een dynamische omgeving en is iedere uitdaging een kolfje naar onze hand.

Neem direct contact op

Al meer dan dertig jaar een klaardere kijk op het sociaal recht

✔ Cassatie in alle rechtsdomeinen
✔ Private en publieke sector
✔ Gevestigd in 3 centrumsteden

Wat doet een sociaal rechtadvocaat?

Onze sociaal rechtadvocaat en strafrechtadvocaat van ons advocatenkantoor in Gent biedt u juridische begeleiding en ondersteuning binnen alle domeinen van sociale wetgeving. Het is een breed rechtsdomein, waar zowel werkgevers als werknemers mee te maken krijgen. Onder sociaal recht valt ook het arbeidsrecht. We hebben diverse arbeidsrechtadvocaten in dienst, elk met hun eigen expertise. Arbeidsrecht omvat ieder geschil tussen werknemer en werkgever. Afhankelijk van het dispuut bekijken we welke sociaal rechtadvocaat van ons advocatenkantoor in Gent u kan bijstaan. Zijn de geschillen effectief strafbaar? Dan wordt er een sociaal strafrechtadvocaat gekozen uit ons grote team advocaten die u zal bijstaan in uw zaak in Gent of omgeving.

Daar waar een sociaal rechtadvocaat ingeschakeld wordt voor personen die een job hebben, treedt onze sociaal zekerheidsrechtadvocaat van ons kantoor te Gent op voor mensen die om een bepaalde reden volledig of gedeeltelijk werkloos zijn of niet mogen werken. Zit u zelf in een dergelijke situatie? Kom dan langs bij ons advocatenkantoor, dicht bij de KBC-toren in Gent, maak kennis met onze ervaren advocaten en laat u begeleiden door onze gespecialiseerde sociaal rechtadvocaat of strafrechtadvocaat.

Sociaalrechtelijk nichekantoor met cassatiepraktijk in alle rechtsdomeinen

De associatie Van Eeckhoutte, Taquet & Clesse is in België het eerste sociaalrechtelijke nichekantoor. Het is uitgegroeid tot een van de grootste kantoren gespecialiseerd in alle mogelijke vormen van dienstverlening (consultancy en litigation) in het sociaal recht (arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht), zowel voor de private als voor de publieke sector. Onze advocaten treden op voor particulieren en ondernemingen. Willy van Eeckhoutte is advocaat bij het Hof van Cassatie, zodat het kantoor ook een cassatiepraktijk heeft die, met uitzondering van het strafrecht, alle domeinen van het recht bestrijkt.

Opgenomen in Chambers and Partners bij beste kantoren sociaal recht in België - 2020

"Offers a broad employment law practice, advising on collective agreements and other contractual matters, as well as reorganisations. Also has experience of contentious employment matters before the Belgian Supreme Court, as well as social investigations and employer liability cases. Able to handle pension law matters."

Hoe kunnen we u helpen?

Laat ons weten waarin we u kunnen bijstaan

Bent u werknemer of werkgever en wenst u zich te laten informeren over welke rechten en plichten u heeft? Of heeft u hulp nodig van onze sociaal rechtadvocaat uit Gent bij een werk-gerelateerd geschil? Ontdek onze verschillende expertises en de bijhorende advocaten. Denk aan zaken rond sportrecht, cassatierecht en ambtenarenrecht. Heeft u vragen? Bel ons gerust op het nummer +32 (0)9 220 82 00 of stuur een e-mail naar info.ve@bellaw.eu. U kunt ook rechtstreeks een e-mail sturen naar onze advocaten. Wij helpen u graag verder.

Drie Koningenstraat 3 , 9051 Gent (S.D.W.)
T: +32 (0)9 220 82 00
info.ve@bellaw.eu


De kantoren zijn open van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 18u.
Een consultatie is enkel mogelijk op afspraak. Deze kan op kantoor plaatsvinden, maar evengoed via conference call of op digitale wijze (bv. via Teams).