Alexia Hoste | Bellaw
IMG 0191

Alexia Hoste

Expertises

Ontslagrecht – sociale inspectie – sociaal strafrecht – concurrentie – zelfstandige samenwerkingsvormen – internationale tewerkstelling – arbeidsduur en -flexibiliteit

Loopbaan

Alexia studeerde af aan de Universiteit Gent in 2002 met onderscheiding.

Zij begon destijds haar professionele loopbaan als advocate aan de Gentse Balie onder het stagemeesterschap van Mr. Willy van Eeckhoutte, en werkte sindsdien samen in diverse gerenommeerde advocatenkantoren gespecialiseerd in het sociaal recht. Sinds 2012 stond zij in voor de uitbouw en leiding van een cel sociaal recht in een “multiservice” advocatenkantoor in West-Vlaanderen.

Per 1 juli 2021 trad Alexia Hoste toe als vennoot van Bellaw Gent.

Zij is daarnaast ook redactielid van het juridisch tijdschrift T.G.R. en publiceert regelmatig in haar vakgebied.

Buiten haar werk geniet Alexia van het leven op het Maldegemse platteland met haar man en haar dochtertje, waar de paardenhouderij en -sport centraal staan.

Praktische informatie

alexia.hoste@bellaw.eu

ondernemingsnummer: 0819.661.777

LinkedIn

Ervaring

Alexia heeft vanuit haar ervaring en praktijk een sociaalrechtelijke focus ontwikkeld voor kaderleden, managers, zelfstandigen en kleine en middelgrote ondernemingen, die zij bijstaat met raad en daad, advies en procedure, in allerlei personeelskwesties.

Zij is een echte sociaalrechtelijke “all rounder”, begeleidt u en uw bedrijf zowel bij ontslag als bezoek van sociale inspectie, zoekt een praktische oplossing waar het kan en procedeert wanneer het moet.

Dankzij haar ervaring in een multiservice kantoor, denkt zij ook met u mee buiten de strikte sociaalrechtelijke invalshoek, en beschikt over een uitgebreid netwerk van externe specialisten waarop zij beroep kan doen in verwante materies die van belang zijn voor uw dossier (handelsrecht, vennootschapsrecht, fiscaal recht, GDPR, M&A, IP, insolventie…).

Talen

Nederlands, Frans en Engels.