De Sociale Compendia 2022-2023 zijn gearriveerd! | Bellaw
Nieuws
Zo divers als de samenleving, zo veerkleurig is het sociaal recht. Het Sociaal Compendium toont die verscheidenheid in al haar schakeringen

Arbeidsrecht in België is een uiterst technische en complexe aangelegenheid. Met een veelheid aan nationale en internationale arbeidsrechtelijke normen, is het overzicht bewaken cruciaal. Het Sociaal Compendium Arbeidsrecht omvat naast een overzicht van de arbeidsrechtelijke wetgeving ook een rechtspraakoverzicht en een bibliografie met verwijzingen naar andere experten actief in het sociaal recht.

Sociale zekerheid in België ligt vervat in tal van wetten en besluiten, waardoor het geheel moeilijk te doorgronden is. In het Sociaal Compendium Socialezekerheidsrecht verwerkt auteur Willy van Eeckhoutte alle rechtsbronnen tot een coherent geheel, met aandacht voor de fiscale implicaties op de verschillende socialezekerheidsbijdragen en -uitkeringen. Van het territoriaal en personeel toepassingsgebied van het socialezekerheidsrecht, over het socialezekerheidsstelsel voor zelfstandigen, tot gezinsbijslagen.

De kruisbestuiving tussen wetgeving, rechtspraak en rechtsleer maakt het compendium tot hét referentiewerk voor professionelen actief in het sociaal recht en arbeidsrecht.